Kända radioröster

För er som brukar lyssna på radio så finns det säkert några radioprofiler som har satt sina spår hos dig. Med deras säregna röster återkom de i etern vecka efter vecka och gav oss något roligt och spännande att lyssna på. Till exempel satt man och åt frukost samtidig en lördags morgon för att förbereda sig för dagen. Samtidigt så passade man på att lyssna på ett speciellt radioprogram som man såg fram emot varje vecka.
   Ulf Elving – sedan mitten av 1960-talet så blev han den mjuka rösten som vi hörde i våra radioapparater. Han hade många speciella program som man förknippar honom med – Tonårskväll, Efter Tre, Svensktoppen och Upp till Tretton. I till exempel Upp till Tretton som han var värd i 20 år för pratade han med och ställde frågor mer eller mindre svårpratade barn. Numera så är han programledare för – Elving möter, som sänds i P4. Då han pratar med känd och mindre kända personer och om deras liv.
Sven Jerring – en legend inom radio. Det har till och med instifta ett pris i hans namn. Jerringpriset som idrottsmän/kvinnor får för sina otroliga bravader. Sven kunde det mesta, han var hallåman, reporter, sportjournalist och programledare. Han gav sina radiolyssnare humor, sakligheter och levde sig in i det han rapporterade. Ett av hans mest kända uttryck vara – Japaner, Japaner, Japaner! För barnen var han mest känd som – Farbror Sven i Barnens brevlåda. Det programmet sändes i 47 år och hans öppningsreplik var alltid – God dag, flickor och pojkar, som har blivit en klassiker.
Annika Lantz – en av de kvinnliga radioprofilerna som har varit med ett tag och arbetar för Sveriges Radio och har varit programledare för många radioprogram som bland annat – Morgonpasset, Kvällspasset, Lantz i P3. Numera arbetar hon sitt radioprogram – Lantzkampen, som är ett frågesportprogram där kändisar och experter möter varandra i två lag om vem som kan mest om veckans nyheter. Men hon har också medverkat i tv ibland annat i Parlamentet och Snacka och nyheter.
Gry Forsell – som både är radio- och TV-programledare. Hon har hörts i etern med radioprogrammet Mix Megapol och numera har hon ett radioprogram ihop med Anders Timell som heter Äntligen morgon. Hon har vunnit flera priser som till exempel ”Årets Morgonshow” både 2005 och 2008. Dessutom så har i sett henne i tv när hon har lett otaliga tv-program som till exempel – Körslaget, Fångarna på Fortet och Sommarkrysset.

 

Hans-Erik Tellemar – eller som han var för hela svenska folket Hasse Tellemar. Då alla bänkade sig framför radioprogrammet – Ring så spelar vi. Där lyssnare fick ringa in och önskar sig låtar och samtidigt som de fick prata med Hasse en liten stund. Detta var en radiounderhållning i hög klass. Han var inte bara en programledare i radio utan också en musiker då han spelare både dragspel och kontrabas. Dessutom så syntes han i tv på 1960-talet i programmen – Thores trekvart, Bästa man på Skansen och Dag för dragspel.